keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Haudehoito

Aluksi suojaa asiaskas ----> laita hänelle niskaliina, kappa sekä muovitettu suojaliina.

Tee asiakasanalyysi ----> tutki asiakkaan hiuspohjan kunto, hiuksen rakenteet (pinta, paksuus, määrä, kunto). Kysy asiakkaan kotihoidon tottumuksia ja hoidon tavoitetta. Kirjaa tuotevalinta analyysiin (mieluiten syväpuhdistava shampoo, mutta myös väri- ja repairshampoo käy)

Jos asiakkaalla on hilsettä hänelle voi tehdä hiuspohjaharjauksen mestarinkampaa ja hiusopohjaharjaa käyttäen. Harjauksessa kannattaa käyttää ristipääjakoa.

Kuvassa haudehoitoon tarvittavat välineet: suuri ja pieni kuppi, sivellin ja hoitotuotteet.

Ennen hoitoa pese asiakkaan hiukset. Kastele hiukset kauttaaltaan, ota n. 2 painallusta shampoota hiero se kämmeniin ja vie hiuksiin. Pesun jälkeen älä käytä hoitoainetta!

 Tee selvityskamman avulla hiuksiin ristipääjako.

Lisää suurempaan kuppiin kuuma vesi. Ota ruokalusikallinen hoitotuotetta sekä saman verran kuumaa vettä pienempään kuppiin. Laita pienempi kuppi isoon kuppiin kellumaan, jotta massa pysyy notkeana hoidon ajan.

Pitkässä hiuksessa sipaise latvalle tuotetta, jotta se alkaa jo vaikuttamaan. Kastele sivellin ja aloita levitys jakauksittain.

 Levitä massa hiuksiin n. sentin paksuisissa osioissa. 

Kun massa on levitetty tee asiakkaalle 10-15 minuutin mittainen hiuspohjanhieronta pesuottein. Laita asiakas höyrykojeeseen, siten että silmät eivät ole koneen sisässä. Kun höyrykojeeseen alkaa muodostua höyryä laske lämpötila 45°:seen. Vaikutusajan jälkeen anna hiusten jäähtyä ja emulgoi (lisää lämmintä vettä ja pyörittele hiuspohjaa niin kauan, että kaikki massa on lähtenyt hiuksista) 

Huuhtelun jälkeen älä käytä shampoota tai hoitoainetta. Selvitä ja föönaa sekä viimeistele asiakkaan hiukset toiveiden mukaan. 

Haudehoito antaa kiiltoa hiuksiin ja pehmeyttä niin hiuksiin kuin hiuspohjaankin. Tekosuositus on 1-2 kertaa kuukaudessa hiuspohjan kunnosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti