tiistai 15. maaliskuuta 2016

Trendipäivä, miehet!

Tänään meille tuli itse hankkimamme mallit kevään miesten trendileikkauksiin. Työ tehtiin parityönä ja minun parinani oli Emilia. Meidän malliksemme tuli isoveljeni.

Asiakkaan toiveena oli parturiin tullessa, että hiukset ajettaisiin sivuilta ja niskasta koneella ja päältä leikattaisiin saksilla muutaman sentin lyhyemmiksi sekä partaa siistittäisiin. Työhömme kuitenkin kuului sekä leikkaus että värjäys, mutta asiakas ei halunnut värjäystä. Punnitsimme vaihtoehtoja ja tulimme siihen tulokseen, että koska veljeni oli menossa illalla Saksa-teemaisiin juhliin tekisimme hänelle pään oikealle sivulle Saksan lipun. Tällöin minä ja parini saisimme myös väriosuuden tehtävästä suoritettua.

                     
 Yllä olevissa kuvissa on lähtötilanne ennen hiusten käsittelyä.

Leikkaus
Aluksi leikkasimme niskan ja pään sivut koneella 9mm terällä. Siistimme niskan ja korvakaaret pienellämmällä leikkuukoneella. Päälliosassa otettiin keskelle mittapituus ja koko päälliosa leikattiin viipaleosissa mittapituuden mukaan. Asiakas halusi myös kaljuraidan jakauksen kohdalle, joka tehtiin myös pienellä koneella. 


Värjäys 
Värjäykseen käytimme 3% hapetetta ja väreinä 1N, 066 sekä 034 Ultimaten kartasta. Jaoimme hiukset kolmeen osaan, kiinnitimme päälliosan klipseillä ja aloitimme työskentelyn ylhäältä, mustasta raidasta. Väri levitettiin siten, että raita kaartui niskaan ja kapeni alas päin mentäessä. Punaista raitaa levitettäessä täytyi siveltimellä taittaa mustia hiuksia pois rajalta, ettei värit sekoitu. Keltaisen raidan teimme viimeisenä.
Vaikutusaika värillä oli 30 minuuttia, jonka jälkeen hiukset huuhdottiin ja pestiin color shampoolla sekä hoitoaineella.


Viimeistely
Pesun jälkeen hiukset föönattiin pyöröharjan avulla kaareutuviksi ja kiinnitettiin super shaper lakalla. Tein pään oikealle puolelle hollantilaisen päätä myöten menevän letin. Opettaja siisti asiakkaan parran, koska meille ei ole vielä opetettu partkäsittelyjä. Lopuksi päälliosaan laitettiin vielä kultaista glittersuihketta ja juhlalook oli valmis!


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti