torstai 26. marraskuuta 2015

Ripsien kestovärjäys

Värjäsin perjantaina 20.11 yhden luokkalaiseni ripset sinimustalla kestovärillä. Myös omat ripseni värjättiin samalla värillä ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen :) Luulin, että värjäys olisi vaikeaa, mutta se olikin todella helppoa. Alla on värjäyksen vaiheet selitettyinä.

Kuvassa on värjäykseen tarvittavat välineet: sekoituskuppi ja sivellin, suojavoide, 3% hapete ja sinimusta kestoväri. Kuvasta puuttuvat suojalaput.


Aluksi putsaa asiakkaan silmistä ja silmien ympäriltä meikit yms. niin että silmät ovat aivan puhtaat. Kokeile, onko suojalappu sopiva (jos ei ole, leikkaa se asiakkaan silmään sopivaksi). Levitä suojavoidetta asiakkaan silmän alle sekä suojalappuun ja aseta suojalappu siten, että kaikki ripset tulevat lapun päälle. Pyydä asiakasta pitämään tästä lähin silmiä kiinni.


Sekoita väri: laita kuppiin n. 1-1,5cm väriä ja 2-3 tippaa hapetetta. Aloita värin levitys silmän sisänurkasta ja etene ulkonurkkaan. Katso, että väri tulee ripsiin ihan tyvestä asti. Varo, ettei väriä mene luomelle tai silmään. Kun olet levittänyt värin molempiin silmiin anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Muista kysyä asiakkaalta välillä kirveleekö tms. ja lyhennä vaikutusaikaa kirvelyn ilmaantuessa. 
Kun väriä aletaan poistamaan ota suojalapusta etusormella ja peukalolla kiinni ja "purista" sitä kasaan sekä vedä ylöspäin. Tämän jälkeen pyyhi väriä pois ensin kuivalla vanulapulla ja sitten nihkeällä, kostutetulla lapulla. Kun olet saanut enimmät värit pois anna asiakkaalle vanulaput molempiin käsiin ja pyydä häntä pyyhkimään vielä itse silmiään. Tässä vaiheessa asiakas voi avata silmät. Jos väriä menee silmiin huuhtele runsaalla vedellä. 


Lopputulos on mielestäni todella onnistunut! Kestoväri kestää ripsissä n. 4-6 viikkoa, riippuen siitä kuinka paljon käyttää meikinpoistoaineita, kasvovesiä yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti