tiistai 8. joulukuuta 2015

Elokuusta joulukuuhun

Koulu alkoi 10.8 ja fiilikset olivat sinä aamuna hyvin jännittyneet. En tuntenut tai edes tiennyt ketään luokaltani entuudestaan. Jännitin, löytäisinkö edes oikeaan paikkaan :D
Aluksi pidettiin luokassa esittelykierros, jossa kerrotiin perusasioita; nimi, asuinpaikka yms. Sitten alettiin jo aika pian opetella hiusten pesua, hiuspohjan hoitoa, shampoon ja hoitoaineen valintaa yms. Toisella (?) kouluviikolla kävimme hakemassa jokaiselle Kinnuselta aloituspakkaukset, jotka sisälsivät kampasetin, essun, näytteitä muotoilutuotteista sekä 3 harjoituspäätä (naispää, miespää ja pitkähiuksinen naiskampauspää). Nyt pystyimme aloittamaan leikkausten opettelun harjoituspäihin. Leikkaukset mentiin aika vauhdilla, mutta pysyin ihan hyvin mukana.

Nyt on jo joulukuu - aika on mennyt todella nopeasti! Mitä kaikkea olen oppinut?
Ensimmäiset 2 jaksoa meillä oli leikkausten opettelua. Aloitimme leikkaamalla naistenleikkauksia naispäähän, jonka jälkeen leikkasimme samat leikkaukset myös miespäähän, sillä miehelläkin oli pitkät hiukset. Tämän jälkeen opettelimme miestenleikkauksia. Olemme saaneet syksyn aikana leikata myös toistemme hiuksia sekä "harjoitusasiakkaiden" eli olemme saaneet aina välillä pyytää perheenjäseniä tai kavereita koululle hiustenleikkuuseen.
Leikkaukset oli suhteellisen helppo oppia, mutta välillä ei oikein jaksanut keskittyä leikkaamaan monta tuntia päivässä. Itse koen vielä tarvitsevani kertausta leikkauksissa, etteivät ne jää täysin unohduksiin.
3. jaksossa meillä alkoi värjäys. Teoriaa on ollut aikaisempiin jaksoihin verrattuna aika paljon, kun pitää opetella sekoitussuhteita, vaikutusaikoja, hapetteiden valintaa yms, mutta itse tykkään siitä, että välillä on teoriaa ja välillä käytäntöä. Se tasapainottaa opiskelua. Olemme päässeet jo värjäämään toistemme hiuksia, joka on ollut mukavaa. Tämän viikon perjantaina (11.12) saamme pyytää taas jonkun kaverin tms. koululle asiakkaaksi. Itse pyydän veljeni tyttöystävän, jolle teen ainakin ripsien värjäyksen sekä hiusten värjäyksen/raidoituksen, jos hän haluaa.
Syksyn aikana olemme opetelleet myös mm. erilaisia lettejä, kampauksia, muotoilurautojen käyttöä, ripsien ja kulmien värjäystä sekä intialaista päänhierontaa. Itselleni aivan uusi asia oli myös tämä blogin pitäminen, joka on osoittautunut ihan kivaksi. Syksy on ollut kaikinpuolin mukava. Vielä pari viikkoa koulua ja sitten on ansaitun joululoman aika! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti