torstai 10. joulukuuta 2015

Olaplex ja vaalennuspesu

Mikä on Olaplex?
Olaplex on kemiallisten käsittelyjen yhteydessä käytettävä tuote, joka korjaa, vahvistaa ja suojaa hiuksia. Olaplex perustuu keksintöön, joka estää hiuksen rikkisiltoja katkeamasta käsittelyn yhteydessä ja samalla korjaa jo katkenneita rikkisiltoja. Tuote estää vahingoittumista, korjaa jo syntyneitä vaurioita ja vahvistaa hiuksia. Olaplexia voi käyttää sekä väri- että vaalennusaineen kanssa tai pelkästään tehohoitona ilman värikäsittelyä.

Vaalennuspesun vaiheet
Keskiviikkona (9.12) luokkalaiselleni tehtiin vaalennuspesu, koska hän halusi eroon epäonnistuneesta väristä hiuksissaan. Vaalennuspesun seassa käytimme Olaplexia. Massassa käytettiin KC Bleach vaalennusjauhetta, 3% hapetetta sekä Olaplexin 1. ainetta.


Hiukset ennen vaalennuspesua.


Massa levitettiin siveltimellä hiuksiin pienissä osioissa. Aluksi aine laitettiin vaikuttamaan vain pituuksiin, eikä tyveen ollenkaan.


Odottelimme, että hiusten pituudet alkavat vaalenemaan.


Kun pituudet olivat vaalentuneet sopivasti laitettiin ainetta myös tyveen. Aine laitettiin vasta myöhemmin tyveen siksi, että siellä aine vaikutttaa hiuspohjan lämmön vaikutuksesta nopeammin. Kokonaisvaikutusaika oli vaalennusmassalla n. 40 minuuttia.


Vaikutusajan jälkeen aine huuhdeltiin pois ja hiukset pyyhekuivattiin hyvin. Seuraavaksi hiuksiin laitettiin Olaplexin 2. aine, jonka annettiin vaikuttaa n. 15 minuuttia. Tämän jälkeen tehtiin shampoopesu ja pyyhekuivaus.

 
Vaalennuksesta jääneen keltaisuuden poistamiseksi hiuksiin laitettiin Color Mask/ hoitoaine -sekoitus, joka sisälsi Vanilla ja Platinum Color Maskia sekä Goldwellin Extra Rich hoitoainetta.


Sekoituksen annettiin vaikuttaa n. 10 minuuttia.



Lopuksi aine huuhdeltiin ja hiukset föönattiin. Olimme tyytyväisiä lopputulokseen ja kaikkia yllätti, miten hyvin ja nopeasti hiukset puhdistuivat ei-toivotusta sävystä. Olaplex myös suojasi hiuksia hyvin koko prosessin ajan.

Tänään (10.12) luokkalaiseni teki päähäni 79 pientä lettiä. Aikaa tähän meni vajaa kolme tuntia. Saa nähdä kuinka kauan näiden purkamiseen menee :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti